Sałatka ryżowa z tuńczykiem i marchewką

0 (0 ocen)

Sycąca i szybka w przygotowaniu sałatka.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    2 marchewki
    4 jaja
    1 puszka tuńczyka
    1 czerwona cebula
    100 g sera żółtego startego na dużych oczkach
    2-3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    sól, pieprz
    mały słoik majonezu

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ryżowa z tuńczykiem i marchewką 1. Ryż i marchewki ugotować osobno w osolonej wodzie, odcedzić. Jaja ugotować na twardo. Ugotowane marchewki, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, tuńczyka odcedzić, pietruszkę posiekać. Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy