Sałatka śledziowo-fasolowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Coś prostego i szybkiego, coś na ząb, jedynie trzeba chwilę poczekać na ugotowanie fasoli... niby można użyć fasoli z puszki, ale to już nie to samo...

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    25 dag suchej fasoli, najlepiej Jasia
    małe opakowanie solonych matiasów
    czerwona cebula
    sól, pieprz
    oliwa z oliwek

Sałatka śledziowo-fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy, najlepiej przez całą noc (minumum 2 godziny) i gotujemy do miękkości, śledzie moczymy w mleku przez conajmniej godzinę.
    Wystudzoną fasolę mieszamy w misce z odsączonym i pokrojonym na małe kawałeczki śledziem, cebulą pokrojoną w piórka, solą, pieprzem i odrobiną oliwy. Zostawiamy na jakieś 30 min żeby się przegryzło.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy