Sałatka wieloskładnikowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

fajna smaczna do wedlin i oczywiscie jako pasta do pieczywa idealne na śniadanko Wielkanocne

  • 20 min

Składniki:

  • puszka kukurydzy 2,gotowane jajka ,krojona szynka około 10-20dkg,drobno krojona papryka i 10-15dkg żółtego sera startego,pieprz ,sól 2łyżki majonezu

Sałatka wieloskładnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szyneczka pokrojona dodać, pokrojone jajka gotowane, kukurydze starty na dużych oczkach ser żółty ,pokrojona drobno papryke ,przyprawić do smaku solaaa i i pieprzem ,dodać majonez i podawać jako dodatek czy tez samodzielne danie na śniadanie

Porady

Najlepiej jest jajko pokroić na wieksze czaątki ponieważ przy mieszaniu sie kruszy ,można tez użyć oczywiście do dekoracji całosci sałatki-pasty Majonezu niewiele gdyz serek zółty fajnie spala całość ale do smaku dodajemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy