Sałatka wieloskładnikowa-wiosenna

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekko i chrupiąco na dietetyczne śniadanie czy kolację,polecam dla osób będących na diecie,dostarcza wielu witamin

  • 10 min

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej
    1 kulka mozarelli
    2 pomidory wiśniowe
    1 czerwona papryka
    50 g grzanek paprykowych

    Sos:
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    sok z 1/2 cytryny
    szczypta tymianku
    szczypta bazylii
    sól do smaku
    1 płaska łyżeczka cukru
    pieprz do smaku

Sałatka wieloskładnikowa-wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć osuszyć,sałatę porwać na kawałki w palcach przełożyć do miseczki. Mozarellę osaczyć z zalewy pokroić w kostkę tak samo pokroić pomidora i wydrążoną z nasion paprykę . Wszystko razem wymieszać. Przygotować sos: Olej wymieszać z sokiem cytrynowym,cukrem i solą ,dodać zioła oraz pieprz,polać sałatkę sosem,odstawić na godzinę do lodówki.Przed podaniem posypać grzankami paprykowymi. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy