Sałatka winogronowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem pielęgniarką, pracuję w szpitalu. Przepis na tę oryginalną sałatkę dostałam od koleżanki z pracy

Składniki:

  • ● pojedynczy filet z kurczaka
    ● brokuł
    ● kiść czerwonych winogron
    ● 20-30 dag orzechów nerkowca
    ● curry
    ● sól
    ● olej do smażenia

Sałatka winogronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w małe kawałki. Obtaczamy
    w curry i smażymy
    na oleju na złoty kolor.
  • 2. Brokuła myjemy i dzielimy
    na małe różyczki, a następnie
    gotujemy 5 minut w osolonej
    wodzie. Odcedzamy.
  • 3. Winogrona myjemy, przekrawamy
    i usuwamy pestki.
  • 4. Wszystkie składniki dokładnie
    mieszamy i posypujemy
    nerkowcami.

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy