Sałatka wiosenna z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałata masłowa, rzodkiewka, młody por i tuńczyk to wszytko komponuje się na pyszną sałatkę.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałata masłowa
    pęczek rzodkiewki
    kawałek pora
    natka pietruszki
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    2-3 łyżki majonezu
    sok z cytryny do smaku
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy

Sałatka wiosenna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy na kawałki lub kroimy nożem do sałaty, rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, dodajemy odcedzonego tuńczyka, posiekaną natkę oraz pora. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy. Przed podaniem sałatkę mieszamy z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy