WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

0 (0 ocen)

  • 10 min

PRZEPYSZNA I SZYBKA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

  • 10 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 4-5

    Składniki:
    puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach),
    pęczek dymki,
    pęczek natki pietruszki,
    5 średnich rzodkiewek,
    10 pomidorków koktajlowych (można zastąpić zwykłym),
    10 czarnych oliwek (opcjonalnie),
    pieprz.

Wiosenna sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dymkę i natkę pietruszki drobno siekam.
    Oliwki kroję w krążki, rzodkiewkę w półplasterki, a pomidorki w ćwiartki.
    Tuńczyka osączam na sicie (przelewając olej do pojemnika).
    Wszystkie składniki mieszam ze sobą, w razie potrzeby dodaję odrobinę oleju z tuńczyka. Doprawiam pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy