Mocno witaminowa sałatka, prosta w wykonaniu, kolorowa. Idealnie pasuje na świąteczny stół jako dodatek do półmisków pełnych wędlin. Świetnie się sprawdza na szybkie śniadanie, polecam.
15 min
Składniki:
Sałatka witaminowa
Składniki:
1/2 opakowania mix sałat z roszponką
10 czarnych oliwek
1 czubata łyżka kukurydzy
1 kiszony ogórek
1 mała czerwona cebula
100 g wędzonej makreli
Sos:
2 łyżki musztardy stołowej
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz i cukier do smaku
Sałatka witaminowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: sałatę opłukać, osuszyć, ułożyć na talerzu. Wcześniej obrać cebulę, pokroić w cienkie plasterki, oprószyć solą. Oliwki pokroić na pół. Rybę obrać z ości, porwać na małe kawałki. Ogórka pokroić na talarki. Na sałacie ułożyć składniki. Składniki na sos dokładnie wymieszać, polać sałatę. Odstawić na 5-10 minut do nasycenia składników.
Komentarze