Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, pumperniklem i sosem koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Dodatek fasolki i jajka sprawia, że sałatka jest bardzo sycąca. Polecam zabrać ją do pracy na lunch.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 150 g fasolki szparagowej
    2 jajka
    1/2 fileta z kurczaka + 1 łyżka oleju + przyprawa do kurczaka
    2 łyżki kaparów
    1 mała czerwona cebula
    1 kromka pumpernikla
    sos koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 2 łyżeczki suszonego koperku, sól, pieprz

Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, pumperniklem i sosem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Fileta kroimy w kostkę, mieszamy z olejem i przyprawą. Fasolkę gotujemy do miękkości, cebulę kroimy w krążki. Pumpernikiel rwiemy na mniejsze kawałki.
  • 2. Wszystkie składniki układamy na talerzu, polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy