Idealne połączenie na tę porę, gdy sezon na truskawki i jarmuż trwa w najlepsze!
20 min
Składniki:
2 duże garście jarmużu
1 ząbek czosnku
kilka owoców suszonej żurawiny
kilka kropel soku z cytryny
kilka średniej wielkości truskawek
kilka kostek sera lazur
kawałek czerwonej gruszki lub jabłka
oliwa
sól
pieprz
Sałatka z jarmużem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Opłukany jarmuż chwilę podgotować, żeby zmiękł. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek i żurawinę. Po chwili dodać liście jarmużu. Smażyć 2-3 min. Całość doprawić solą, pieprzem i polać sokiem z cytryny. Następnie przełożyć do miski. Na wierzch położyć pokrojony ser i truskawki. Dołożyć kawałki gruszki lub jabłka.
Komentarze