Sałatka z kozim serem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sok z cytryny wymieszałem ze szczyptą soli, aż całkowicie się rozpuściła. Ciągle mieszając wlałem oliwę. Sos doprawiłem do smaku musztardą i pieprzem.
Sałaty i ukolę opłukałem, dokładnie osuszyłem. Liście porwałem na kawałki. Umyte pomidory pokroiłem na cząstki, obraną cebulę w cienkie talarki. Kozi ser podzieliłem na małe kawałki. Tak przygotowane składniki włożyłem do miski z sosem, posypałem natką i delikatnie wymieszałem.
Czerstwe kromki bułki natarłem z obydwu stron czosnkiem, pokroiłem w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzałem oliwę. Wrzuciłem pieczywo, usmażyłem na rumiano.
Przygotowaną sałatkę posypałem ciepłymi grzankami. Podałem od razu.
Komentarze