Sałatka z młodych ziemniaków, szparagów i jajka

0 (0 ocen)

Wszystkie odcienie sezonowej zieleni w jednej sałatce z dodatkiem kaparów i jajek w dressingu z octu winnego.

Składniki:

  • 80 g młodego szpinaku
    1 pęczek zielonych szparagów
    2 jajka ugotowane na twardo
    4 młode ziemniaki
    2 łyżki kaparów
    ½ cebuli
    Dressing:
    2 łyżki octu winnego
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka oleju rzepakowego

Sałatka z młodych ziemniaków, szparagów i jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z młodych ziemniaków, szparagów i jajka 1. Młode ziemniaki szatkujemy w plasterki i gotujemy około 2 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Szparagi wrzucamy do wrzątku, po 2 minutach gotowania odcedzamy i studzimy.
  • Sałatka z młodych ziemniaków, szparagów i jajka 2. Szpinak wsypujemy do miski, dodajemy ziemniaki, szparagi, kapary, zalewamy dressingiem. Delikatnie mieszamy, wykładamy na talerz. Na wierzch układamy ćwiartki jajek i cebulę w plasterkach. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy