Sałatka z tortellini, fasolką szparagową, tuńczykiem i bazylią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna sałatka. Idealna np. jako lunch do zabrania do pracy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gram tortellini
    2 pomidory malinowe
    1 puszka tuńczyka
    150 gram fasolki szparagowej
    1 pęczek bazylii
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego
    sól, pieprz

Sałatka z tortellini, fasolką szparagową, tuńczykiem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini ugotować al dente w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również ugotować w osolonej wodzie, a następnie pokroić na połówki. Pomidory pokroić w kostkę. Bazylię posiekać. Połączyć wszystkie składniki, dodać odsączonego tuńczyka. Przygotować sos: zawartość opakowania wymieszać dokładnie z oliwą, a następnie dodać do sałatki. Wymiedzać, doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy