Surówka z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu surówka do obiadu. Polecam.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 liści zielonej sałaty
    6 rzodkiewek
    1 cebula
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka oleju

Surówka z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki myjemy i osuszamy. Kukurydzę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.
    Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, rozdzielamy, Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki.
    Do salaterki przekładamy sałatę i pozostałe warzywa oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wlewamy olej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy