Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową i sosem serowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sałatka z młodziutkich warzywek :)

  • 40 min

Składniki:

  • 950 g ugotowanych młodych ziemniaczków
    300 g ugotowanej fasolki szparagowej (żółta / zielona / fioletowa do wyboru)
    1/3 pęczka natki pietruszki
    100 g serka topionego kremowego
    1 mała cebulka
    1 i 1/2 łyżki margaryny
    2/3 szklanki wody
    1 łyżka octu
    1 łyżka cukru
    2 łyżki przyprawy do grilla

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową i sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sał 1. Warzywa wymieszać z posiekaną zieleniną.
  • sał 2. w garnku roztopić margarynę, dodać posiekaną cebulkę, ocet i przyprawy - dusić 10 min. Następnie wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Na wrzątek wrzucić ser ...
  • sał 3. ... i gotować do momentu rozpuszcenia sie sera, mieszając od czasu do czasu. Gotowy sos lekko ostudzić.
  • sał 4. Sałatkę oblać sosem i delikatnie wymieszać. Można jeść na ciepło oraz na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy