sałatka zpstrąga,truskawek na szpinaku

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne lekkie zdrowe .

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Pstrąg filet: 1 sztuka
    - truskawki świeże: 20 dekagramów
    - szpinak świeży w liściach: 0.5 opakowania
    - cytryna: 0.1 sztuki
    - oliwa z oliwek extra vergine: 1 łyżka
    - sól pieprz ( do smaku): 1 szczypta

Sałatka zpstrąga,truskawek na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga gotujemy na parze ,solimy .
  • 2. Do umytego szpinaku dodajemy pokrojone truskawki i pokrojonego pstrąga .
  • 3. Kropimy oliwą ,kropimy cytryną suto.

Komentarze

Podobne przepisy