Słodki salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę roztopić z cukrem, ostudzić, dodać mąkę i lekko wymieszać - powstanie kruszonka. Ubić ciasto 1 i połączyć z kruszonką. Piec 40 minut w temp 170°.
Ubić biszkopt i upiec. W biszkopcie wykroić literatką otwory. Po ułożeniu biszkoptu na masie wlać do otworów galaretkę wiśniową .
Ugotować budyń. Margarynę utrzeć z 15 dag cukru pudru i dodać budyń.
2.Przełożenie :
Ciasto 1 przekroić na dwie części. Na jedną część nałożyć połowę masy. Na to ułożyć biszkopt z wykrojonymi otworami, wlać dobrze stężoną galaretkę do otworów. Przykryć wykrojonymi kółkami. Na to masa. Na górę 2 część ciasta 1. Polać dowolną polewą.
Porady
Można użyć dowolnego koloru galaretki. Ładnie wygląda z zieloną galaretką.
Komentarze