Schabowe ala polonezy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosty sposób na niezwykłe schabowe, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników, które znajdziecie w przepisie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 2 łyżki musztardy sarepskiej
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • 20 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
    • Szczypta chili

Schabowe ala polonezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • farsz 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy ketchup, musztardę oraz chili, chwilkę jeszcze smażymy i gotowy farsz nakładamy na każde kotlet.
  • ser 3. Wierzch posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
    Chwilkę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
  • kotlety 4. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy