Udka ala polonezy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bardzo lubię udka pieczone z nadzieniem, różne pomysły na farsz są dobre ja wykorzystałam aromatyczne pieczarki.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 8 udek z kurczaka
    • Sól
    • 20 dag pieczarek
    • ½ cebuli
    • 3 łyżki ketchup
    • 2 łyżki musztardy
    • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami.
    • pieprz

Udka ala polonezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udko 1. Z udek wyjmujemy kości.
  • przyprawa 2. Obtaczamy w przyprawie i doprawiamy solą.
  • cebula 3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
  • pieprz 5. Doprawiamy pieprze oraz solą.
  • ketchup 6. Dodajemy ketchup.
  • musztarda 7. Następnie musztardę, chwilę prużymy i studzimy farsz.
  • farsz 8. Gotowym farszem nadziewamy udka.
  • udka 9. Układamy w rękawie do pieczenia.
  • udka 10. Zapiekamy 40 minut w 180˚C
    Udka gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy