Schabowy nadziany kalarepą i brokułami

0 (0 ocen)

zamiast zwykłych kotletów schabowych

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych bez kości
    1 średnia kalarepa
    6 małych różyczek brokuła
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    1 jajko
    bułka tarta
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Schabowy nadziany kalarepą i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić cienko. Posypać solą i pieprzem. Kalarepę obrać i pokroić w słupki. Przełożyć do garnka razem z różyczkami brokuła, zalać wodą, posolić i wstawić na gaz. Gotować 3 minuty. Przelać zimną wodą i odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Dodać kalarepę i brokuła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć razem około 5 minut cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Porcję farszu nakładać na kotlety. Zwinąć w roladkę. Obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy