Schabowy nadziany kalarepą i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbić cienko. Posypać solą i pieprzem. Kalarepę obrać i pokroić w słupki. Przełożyć do garnka razem z różyczkami brokuła, zalać wodą, posolić i wstawić na gaz. Gotować 3 minuty. Przelać zimną wodą i odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Dodać kalarepę i brokuła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć razem około 5 minut cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Porcję farszu nakładać na kotlety. Zwinąć w roladkę. Obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze