Schabowy nadziany pieczarkami

0 (0 ocen)

Bardzo pyszne danie. Zamiast tradycyjnego schabowego . Lubię kombinować w kuchni.

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    ok.10 średnich pieczarek
    pół cebuli
    przyprawa do mięs
    sól,pieprz
    jajko
    bułka tarta
    ser żółty
    olej

Schabowy nadziany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schabowy 1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowywania farszu.
    Pieczarki obieramy,kroimy w kosteczkę.
    Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę;)
    Na patelni rozgrzewamy olej,smażymy cebule,gdy cebulka się zeszkli,dodajemy pieczarki i mieszamy razem.
    Na plastrach schabu układamy farsz. Zawijamy w rulon.
    Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na duzej ilosci rozgrzanego oleju. :)
    Układamy w naczyniu żaroodpornym, na kazdej roladce ukladamy po plasterku sera i zapiekamy okolo 10 min.

Komentarze

Podobne przepisy