Schabowy inaczej - czyli panierowany w mące owsianej i jogurcie z dodatkiem pomarańczy
Składniki:
4 kotlety schabowe
- 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
- sok i skórka z połowy pomarańczy
- sól,
- pieprz pomarańczowy od Skworcu
- mąka owsiana ( z płatków owsianych ale tych zwykłych - nie błyskawicznych)
Schabowy owsiany z nutką pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety myjemy, osuszamy i rozbijamy. Płatki owsiane miksujemy na mączkę. Jogurt łączymy z sokiem pomarańczowym, solą i pieprze cytrynowym. Dokładnie maczamy w nim kotlety i odstawiamy na około pół godziny do lodówki. Potem dokładnie obtaczamy w mące owsianej i smażymy do miekkości na wolnym ogniu. Podajemy z otartą skórką pomarańczową
Komentarze