Schaby z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jestem mama malej Julki gotuje glownie dla męża. Być może danie to nie zachwyca wyglądem ale smakuje wysmienicie , a ilość sosu zależy tylko i wylacznie od gustów smakowych, osobiście wole mniejsze ilości sosu wiec zmieniają się tylko proporcje. Danie jest proste w zrobieniu i szybkie,

  • 40 min

Składniki:

  • 350g pieczarek
    1 podwójna piers z kurczaka
    1 szkl majonezu
    1 szkl ketchupu
    Bulka tarta
    Pieprz
    Sol
    Olej

Schaby z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z piersi kurczaka robimy tzw. Schabowe doprawiamy, smazymy. Pieczarki obieramy,kroimy,doprawiamy i dusimy na patelni. Majonez mieszamy z ketchupem dodając lekko odsaczone pieczarki. W naczyniu zroodpornym ukladamy warstwami mieso,sos,mieso tak by ostatnia warstwa byl sos w calosci zakrywający mieso. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy w 180 stopniach ok 20-25 min.

Porady

Jeśli preferujesz większą ilość sosu zwieksz proporcje majonezu i ketchapu,a także pieczarek. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy