ser smażony

0 (0 ocen)

  • 10 min

potrawa jest pyszna a zarazem łatwa w przygotowaniu

  • 10 min

Składniki:

  • opakowanie naturalnego sera pleśniowego
    łyżeczka jarzynki
    jajko
    3 łyżki bułki tartej
    pół słoiczka żurawiny(ewentualnie borówek)
    olej do smażenia

Ser smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser wyjmujemy z opakowania, następnie kroimy w plasterki ok. 0,5 cm grubości.
  • 2. W jednej miseczce rozkłócamy jajko z jarzynką, do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
  • 3. Plasterki sera panierujemy w jajku i bułce po czym smażymy na gorącym oleju na złoty kolor, osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy na ciepło z żurawiną.

Porady

Ser smażymy krótko na gorącym tłuszczu, tak aby nie rozpłynął się na patelni.

Komentarze

Podobne przepisy