1.1.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, dodać żółtka z proszkiem do pieczenia. Miksować 1 min.Dodajemy mąki,orzechy i olej. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto wylewamy do formy(25x38) wyłóżoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 min. w 180 stopniach.
2.
Masa I:
Dżem jabłkowy podgrzewamy,dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Masę wylewany na zimne ciasto.
3.
Masa II :
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. wrzącej wody. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzącej wody. Tuskawki miksujemy.Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jogurt oraz zmiksowane truskawki, zimną galaretkę i żelatynę. Wszystko dokładnie łączymy.Odstawiamy w zimne miejsce aż do konsystencji kremu.
4.
Masa III:
Do 2 szkl. mleka dodajemy śnieżki ,oraz cukry i ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wrzącej wody oraz galaretkę rozpuszczoną w 1 szkl. wrzącej wody. Wszystko razem łączymy i odstawiamy w zimne miejsce aż do konsystencji kremu.
5.
Masy wkładamy do woreczków, odcinamy rogi,wyciskamy na przemianmasy białą i różową.Posypujemy ciasto startymi wiórkami z czekolady.
Komentarze