Serniczek pod granatem

0 (0 ocen)

serniczek z pestkami granatu

Składniki:

  • 250 g twarogu
    50 g margaryny Kasia
    6 łyżek cukru
    2 jajka
    1/2 budyniu waniliowego
    100 ml wody
    1 galaretka agrestowa
    500 ml wody
    1 granat

Serniczek pod granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg, Kasię, cukier i jajka podgrzać w rondelku. Masę smażyć ciągle mieszając około 5 minut. Budyń rozrobić w 100 ml wody i dolać do gotującej się masy twarogowej energicznie mieszając. Gotować 1-2 minuty.
  • 2. Masę przełożyć do czterech pucharków, schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej, przegotowanej wody, schłodzić.
  • 3. Z granatu wyjąć pestki, rozdzielić je do pucharków, następnie zalać schłodzoną galaretką. Serniczki wstawić do lodówki na 40-50 minut aby galaretka stężała.

Komentarze

Podobne przepisy