Serniczek z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki pokrusz . Masło rozpuść w rondelku,dodaj do herbatników i dokładnie wymieszaj.
Dno i boki tortownicy starannie wyłóż herbatnikami.
Tak przygotowany spód ciasta przełóż do lodówki na ok 30 minut.
2.Ser przełóż do sporej miski.
Miksując dodawaj cukier, 1 opakowanie cukru wanilinowego,sok z cytryny,mąkę i jagody.Cały czas miksując dodawaj po jednym jajku aż składniki się połączą.
Gotową masę serową przełóż wylej na wcześniej przygotowany spód.
Piecz w 180 C przez 1 godzinę.
3.Śmietanę ubij dodając cukier puder i resztę cukru wanilinowego.
Tak przygotowaną śmietankę wylej na wierzch sernika i piecz przez następne 10-15 minut.
Komentarze