Serniczek z jagodami a'la torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Twaróg wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i mąką kukurydzianą. Wbijać kolejno jajka, cały czas miksując. Dodać 2 łyżki soku z cytryny. Delikatnie wymieszać. Przełożyć połowę masy serowej do formy o średnicy 18 cm, posmarowanej masłem. Wyłożyć połowę borówek i malin, na przemian. Dać resztę masy serowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na 50 min. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić sernik na ok. 15 min. Wyjąć , wystudzić.
2.2. Utrzeć serek mascarpone z cukrem pudrem, łyżką soku z cytryny i skórką. Posmarować brzegi ciasta. Udekorować resztą maliny i borówkami.
Komentarze