Serniczek z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny i lekki serniczek z owocami i galaretką.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g biszkoptów
    0.5 l śmietany 36%
    galaretka cytrynowa,
    3 czerwone galaretki,
    2 szklanki truskawek.

Serniczek z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno tortownicy( 24 cm)wykładamy biszkopty. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do przestygnięcia. Jedną galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 1,5 szklance wody. Śmietanę ubijamy na lekko sztywna piane i dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy 1/2 szklanki tężejącej galaretki cytrynowej i wykładamy na biszkopty. Odstawiamy na 10 minut do zamrażalnika aż masa zastygnie i wykładamy tężejącą czerwoną galaretkę i odstawiamy aż zastygnie. Do pozostałej śmietany dodajemy pozostałą galaretkę cytrynową i wlewamy do tortownicy. Truskawki układamy na masie i zalewamy 2 tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy