Serniczek z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno tortownicy( 24 cm)wykładamy biszkopty. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do przestygnięcia. Jedną galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 1,5 szklance wody. Śmietanę ubijamy na lekko sztywna piane i dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy 1/2 szklanki tężejącej galaretki cytrynowej i wykładamy na biszkopty. Odstawiamy na 10 minut do zamrażalnika aż masa zastygnie i wykładamy tężejącą czerwoną galaretkę i odstawiamy aż zastygnie. Do pozostałej śmietany dodajemy pozostałą galaretkę cytrynową i wlewamy do tortownicy. Truskawki układamy na masie i zalewamy 2 tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody.
Komentarze