Sernik na zimno bananowo-brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

bardzo polecam

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg sera z wiaderka z wanilią
    2 galaretki cytrynowe
    2 galaretki brzoskwiniowe
    2 - 3 banany
    1 puszka brzoskwiń z puszki
    330ml śmietany 30% lub 1 szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego firmy Gostyń
    1 łyżka cukru
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy

Sernik na zimno bananowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć w tortownicy, w której spód jest pokryty folią aluminiową. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Galaretki brzoskwiniowe również rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać lekko tężejące cytrynowe galaretki, ser oraz zmiażdżone banany, zmiksować. Brzoskwinie odsączyć zblendować i połączyć z tężejącymi brzoskwiniowymi galaretkami. Gdy masy zaczną lekko tężeć naprzemiennie wylewać je na biszkopty. Wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy