Serowe krakersiki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przekąska na każda imprezę, najlepsza z dipem.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka soli
    3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    75g masła zimnego
    120g startego sera żółtego
    1/2 szkl zimnej wody
    sól do opruszenia

Serowe krakersiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1g1mj0x 1. Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Zawinać w folie i trzymać w lodówce 1h
  • image-06cf743 2. Ciasto rozwałkować na grubość 1mm. Pokroić ciasto na kwadraty lub prostokąty nożem do pizzy.
  • image-28hpv0a 3. Każdy krakers ponakłuwać widelcem. Przed pieczeniem oprószyć solą.
    Piec w temp. 220C przez 5-10 min. Powinny się zezłocić.

Porady

Wedle upodobań można posypać ziołami prowansalskimi, słodką lub ostrą papryką w proszku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy