Serowe naleśniki z koperkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób

Często moja babcia częstowała mnie takimi naleśnikami, bardzo pyszne.Dziele się z wami przepisem.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1,5 szklanki ciepłego mleka
    1 szklanka mąki orkiszowej lub zwyklej
    2 szt. jajka
    150 g ser żółty
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    koper
    2 łyżki oleju
    masło do smarowania

Serowe naleśniki z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka, ciepłe mleko, cukier i sól zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,jeszcze raz zmiksować. Ser utrzeć na tartce o drobnych oczkach, koperek drobno pokroić, dodać do masy.Na koniec wlać olej, wszystko dokładnie wymieszać.
  • 2. 2. Smażyć partiami na gorącej patelni do naleśników z obu stron. Gotowy naleśnik posmarować delikatnie masłem, zawinąć. Smakują na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy