Serowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Doskonały dodatek na ciepło do sałatek. Proste, szybkie, a przede wszystkim smaczne. Zrobiłam je z okazji wczorajszych Walentynek, miało być całkiem inaczej, bo chciałam w sklepie dwa grube plastry sera na 1.5cm a Pani dała mi na 0.5... Ale wyszło super:)

  • 15 min

Składniki:

  • w zależności od tego ile ich chcemy:) Ja na 12 sztuk miałam:

    3 plastry sera żółtego na ok. 1cm
    jajko
    bułka tarta
    olej

Serowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serowe serduszka 1. Z sera wycinamy małą foremką serduszka, z jednego plastra miałam 4.
    Panierujemy w jajku, bułce, znowu w jajku i bułce bardzo dokładnie.
    Smażymy na głębokim tłuszczu, bardzo krótko.

Porady

Ser przed smażeniem można dać na 30 min do lodówki. Twardszy i zimniejszy lepiej się piecze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy