Serowo - galaretkowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę truskawkową i brzoskwiniową rozpuścić osobno każdą w 1 1/2 szklanki wody i odstawić do całkowitego stężenia do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody i przestudzić.
2.Ser zmielić. Stężałe galaretki (truskawkową i brzoskwiniową) pokroić w kosteczkę. Do sera dodać chłodną galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać, następnie dodać galaretki pokrojone w kostkę ( trochę odłożyć do dekoracji) i połączyć wszystko razem.
3.Blachę wyłożyć herbatnikami, na nie wylać przygotowaną masę serowo-galaretkową i przykryć drugą warstwą ciastek. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wyłożyć na ciasto. Wierzch udekorować odłożonymi wcześniej galaretkami pokrojonymi w kostkę i posypką czekoladową. SMACZNEGO :)
Komentarze