Serowo - galaretkowa pychotka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Zbliża się lato, więc na upalne dni proponuję coś dla ochłody :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Mała blacha ( 20x26cm):

    duża paczka herbatników
    275 g sera białego
    1 galareta truskawkowa
    1 galaretka brzoskwiniowa
    1 galaretka cytrynowa
    szklanka śmietanki kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    posypka czekoladowa do dekoracji

Serowo - galaretkowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę truskawkową i brzoskwiniową rozpuścić osobno każdą w 1 1/2 szklanki wody i odstawić do całkowitego stężenia do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody i przestudzić.
  • 2. Ser zmielić. Stężałe galaretki (truskawkową i brzoskwiniową) pokroić w kosteczkę. Do sera dodać chłodną galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać, następnie dodać galaretki pokrojone w kostkę ( trochę odłożyć do dekoracji) i połączyć wszystko razem.
  • 3. Blachę wyłożyć herbatnikami, na nie wylać przygotowaną masę serowo-galaretkową i przykryć drugą warstwą ciastek. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wyłożyć na ciasto. Wierzch udekorować odłożonymi wcześniej galaretkami pokrojonymi w kostkę i posypką czekoladową. SMACZNEGO :)

Komentarze

Podobne przepisy