Sezon na czerwone

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ulubiony i orzeźwiający deser na gorące dni.

  • 15 min

Składniki:

  • truskawki - 1 kg
    arbuz - 1/4 małego arbuza
    400ml jogurtu naturalnego
    odrobina cukru do smaku

Sezon na czerwone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sezon na czerwone 1.
    Ok. połowy truskawek zmiksowałam w blenderze z cukrem i jogurtem naturalnym. Resztę przekroiłam na połówki i włożyłam do miski, do której dodałam również arbuza pokrojonego w dużą kostkę.
    Owoce przełożyłam do pucharków, zrobiony mus truskawkowy przelałam do pozostałych pucharków, ozdobiłam truskawkami.
    Po prostu "cud miód".
  • sezon na czerwone 2.
    Wypróbowałam również inne połączenie i pokrojonego arbuza zalałam musem truskawkowym.
    Również nieziemski smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy