Skrzydełka w pietruszce

0 (0 ocen)

  • 15 min

Super danie, tanie i bardzo proste wykonanie. Dodatek świeżej pietruszki nadaje daniu aromatyczny smak.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg skrzydełek
    1 łyżka masła
    Duży pęczek pietruszki
    Sól, pieprz do smaku

Skrzydełka w pietruszce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: skrzydełka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Naczynie żaroodporne natrzeć masłem ułożyć na dno 2-3 gałązki pietruszki, następnie ułożyć porcję skrzydełek, znów pietruszka i skrzydełka. Wierzch przykryć pietruszką, ułożyć 2-3 wiórki masła. Wstawić do piekarnika i piec w temp. około 160 stopni. Piec około 50 minut, przed końcem pieczenia sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie. Spożywać z pieczywem i dowolną sałatką.

Porady

1.Do pieczenia skrzydełek można dodać połówkę jabłka.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

skrzydełka w śmietanie

4.5 (159 ocen)

Skrzydełka w śmietanie

agusia80 Proste i smaczne 1 godz. 30 min