Śledzie korzenne

0 (0 ocen)

  • 10 godz.

Idealne na Święta

  • 10 godz.

Składniki:


  • 500 g filetów śledziowych
    2 łyżeczki cukru pudru
    świeżo zmielone przyprawy : goździki, cynamon, ziele angielskie, pieprz
    4 rozkruszone liście laurowe
    korzeń imbiru, 2 cm , świeżo posiekany
    3 czerwone cebule
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    cukier

Śledzie korzenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie korzenne 1. Utarłem cukier puder z goździkami, cynamonem, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i imbirem. Natarłem tą mieszanką filety śledziowe. Ułożyłem je w misce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki.
    Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem.
    Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą.

Komentarze

Podobne przepisy