Śledzie musztardowo - koperkowe

0 (0 ocen)

Jedne z lepszych śledzi jakie jadłam!

Składniki:

  • 4 płaty śledzia
    2 łyżki majonezu
    łyżka śmietany
    łyżka musztardy kremskiej
    1 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej
    łyżeczka miodu
    szczypta soli i białego pieprzu
    pół pęczku koperku

Śledzie musztardowo - koperkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie min. godzinę aby pozbyć się nadmiaru soli.
    Następnie kroimy w 2 cm kawałki.
    Koperek siekamy.
    W misce mieszamy musztardy, śmietanę, miód, sól i pieprz.
    Dodajemy koperek i śledzia. Dokładnie mieszamy.
    Odstawiamy na noc do lodówki aby smaki się przegryzły.

Komentarze

Podobne przepisy