ŚLEDZIE PO FLAMANDZKU

0 (0 ocen)

fantastyczna przystawka przed świątecznym obiadem

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    4 płaty śledziowe
    0,5 litra zalewy octowej
    4 łyżki Majonezu
    Sok z ananasa
    pół szklanki Keczupu pikantnego
    2 cebule
    4 ogórki konserwowe
    4 krążki ananasa
    Sól
    Pieprz
    Chillii w proszku

Śledzie po flamandzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Śledzie namaczamy w zimnej zalewie octowe na noc
    Z majonezu , keczupu, soku z ananasa i cebuli posiekanej bardzo drobno ogórków i ananasa robimy sos , doprawiamy go solą , pieprzem i chillii . Na sałacie wykładamy gotowy sos , śledzie porcjujemy na mniejsze kawałki i układamy na sosie .
    Dekorujemy cytryną i gotowe .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy