Śledzie z pieczarkami

0 (0 ocen)

Tak przygotowane śledzie bardzo smakują mojej rodzinie.

Składniki:

  • 500 g płatów śledziowych solonych
    500 g pieczarek
    5 cebul
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Śledzie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie 1. Śledzie umyć kilkakrotnie zmieniając wodę. Jeżeli są za bardzo słone to wymoczyć i pokroić na mniejsze kawałki.
  • Cebula 2. Cebulę pokroić w ćwierć krążki i zeszklić na oleju.
  • Cebula i pieczarki 3. Pieczarki pokroić w plastry i usmażyć na oleju. Dodać zeszkloną cebulę, przyprawy i chwilę razem smażyć.
  • Z koncentratem 4. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup. Jeżeli jest taka potrzeba, doprawić sokiem z cytryny.
  • Śledzie z pieczarkami 5. Sos wystudzić a następnie połączyć ze śledziami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy