Śledziowa wieża.

0 (0 ocen)

  • 10 min

12-02 - śledzik

  • 10 min

Składniki:

  • 1 ugotowany ziemniak w łupinie,
    1 łyżka majonezu
    1 śledź matias w oleju pokrojony w paski
    ½ cebulki drobno pokrojone
    Świeżo zmielony pieprz
    1 mały ogórek kiszony pokrojony w kostkę
    1 mała papryka konserwowa

Śledziowa wieża. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniak obrać, pokroić w talarki, rozłożyć ściśle w ausztycherze ( obręczy). Docisnąć łyżką i na ziemniakach rozsmarować majonez. Następnie go góry, warstwami. Śledź pokrojony w paski, cebulkę, cebulkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, ogórki i na wierzch paprykę.
    Cebulka odbierze oliwę ze śledzia i nie trzeba jej niczym doprawiać.

Komentarze

Podobne przepisy