Słodki przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
białka ubić z woda na sztywno,dodać cukier, potem po 1 żółtku i mąkę z proszkiem.Podczas dodawania mąki zmniejszyć obroty miksera na najniższe. Piec 20-30 min w 180 st. Przestudzone ciasto przeciąć
Masa karmelowa :
mleko gotować 2,5 godz żeby całe było przykryte wodą lub podgrzać masę kajmakową
Masa budyniowa:
1,5 szkl mleka zagotować z cukrem. w reszcie rozrobić budynie. Wlać do gotującego mleka.Ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem.
Masa śmietanowa :
W 0,5l mleka ubić 2śniezki z cukrem waniliowym
Na dno wyłozyć:
biszkopt - masa karmelowa -biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - masa śmietanowa i posypać cappucinem.
Komentarze