Słodko- słodki przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto rozpływające się w ustach. Moje dzieci je uwielbiają.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Herbatniki duże podwójne opakowanie
    budyń na 3/4 litra
    0,5 litra mleka
    1 opakowanie krakersów
    dżem z czarnej pożeczki
    krem krówka kajmakowa
    0,5 litra śmietany kremówki
    2 śmietanfixy
    cukier waniliowy
    karwłek czekolady do dekoracji

Słodko- słodki przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słodko słodki przekładaniec 1. Na dnie blachy wykładamy warstwę herbatników,
    Gotujemy budyń na 3/4 w pół litrze mleka, studzimy.
    Kostkę miękkiego masła miksujemy i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu.
    Na warstwę budyniu wykładamy krakersy.
    Na krakersy wykładamy dżem porzeczkowy (cały słoik).
    Na dżem znów warstwa herbatników.
    Na herbatniki smarujemy krówkę kajmakową.
    Ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym i śmietanfixami, wykładamy na warstwę kajmakową. Dekorujemy startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy