Słodko-kwaśna potrawka z parówkami

0 (0 ocen)

Parówki w nowej odsłonie - urozmaicone potrawką słodko-kwaśną z kapusty pekińskiej. Idealne na ciepłą kolację, czy też jako dodatek do obiadu. Proste i smaczne.

Składniki:

  • 500 g parówek drobiowych wędzonych

    Potrawka:
    1/2 średniej kapusty pekińskiej (350g)
    2 duże białe cebule (łącznie 200g)
    3 - 4 łyżki oleju
    1 - 2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżeczki majeranku suszonego
    1 łyżeczka kminku mielonego
    2 łyżeczki cukru
    do smaku - pieprz czarny mielony, sól

Słodko-kwaśna potrawka z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słodko-kwaśna potrawka z parówkami 1. Kapustę i cebule drobno pokroić - przełożyć do garnka z olejem. Dodać majeranek oraz kminek - dusić 15 min, co jakiś czas mieszając.
  • Słodko-kwaśna potrawka z parówkami 2. Następnie dodać parówki pokrojone na plastry - wymieszać.
  • Słodko-kwaśna potrawka z parówkami 3. Wsypać cukier, wlać sok z cytryny - całość dusić jeszcze ok. 10 min.
  • Słodko-kwaśna potrawka z parówkami 4. Gotową potrawę doprawić do smaku. Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy