słomka ptysiowa

0 (0 ocen)

szybka i prosta do zrobienia słomka,którą każdy lubi pojadać w wolnej chwili

Składniki:

  • Ciasto parzone
    1/2 kostki margaryny
    szklanka wody
    szklanka mąki
    4 jajka

    cukier kryształ

Słomka ptysiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. margarynę i wodę zagotowujemy. Do gotującej masy wsypujemy przesianą mąkę i zaparzamy ciasto( mieszamy aż ciasto będzie odchodzić od ścian garnka i mieszadła.) studzimy
  • image-1pb7io7 2. Zimne ciasto miksujemy z jajkami. gotową masę nakładamy worka cukierniczego z końcówką gwiazdką i formujemy rurki w dość dużych odstępach. rurki posypujemy grubym cukrem
  • 3. rurki pieczemy na złoty kolor w temp 200stopni
  • 4. I gotowe smacznego

Komentarze

Podobne przepisy