Słoneczne ravioli z pieczoną papryką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Słoneczne ravioli pięknie komponuje się z intensywną czerwienią papryki

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierożki ravioli: 1 szklanka
    - Papryka czerwona świeża: 4 sztuki
    - pomidory średnie: 2 sztuki
    - natka pietruszki (5-6 gałązek): 1 sztuka
    - aromatyzowana oliwa z oliwek czosnek i chili (do skropienia ravioli): 1 łyżeczka
    - ser mozarella: 0.5 szklanki
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól i pierz: 1 szczypta

Słoneczne ravioli z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ravioli gotujemy w lekko posolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i odstawiamy. Papryki czyścimy i obcinamy czubek. Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Napełniamy do połowy papryki i posypujemy posiekaną drobno pietruszką i serem.
  • 2. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30 minut. Zaraz po upieczeniu napełniamy do pełna ugotowanym ravioli i posypujemy pietruszką oraz skrapiamy aromatyzowaną oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy