Smażona kiełbasa z kolorową papryką i cebulką

0 (0 ocen)

W sam raz na rodzinne śniadanko lub na kolację

Składniki:

  • około 400-500 g ulubionej kiełbasy (śląska, podwawelska, toruńska)
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    3 średnie cebule
    1 łyżeczka wegety
    1/2 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
    1 łyżeczka majeranku
    2-3 łyżki oleju

Smażona kiełbasa z kolorową papryką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażyć przez około 10min kiełbasę pokrojoną w plasterki, do tego dorzucić pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w paseczki. Doprawić wegetą, pieprzem i majerankiem. Smażyć jeszcze przez około 10-15 min. Podawać z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy