Smażone banany w wiórkach kokosowych

0 (0 ocen)

Banan podany na ciepło. Smażony w wiórkach kokosowych smakuję wyśmienicie i dlatego tak szybko znika :)

Składniki:

  • 2 banany
    1 jajko
    1 łyżeczka miodu
    1/2 szklanki wiórków kokosowych
    masło

Smażone banany w wiórkach kokosowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepać i wymieszać razem z miodem. Banany obrane ze skóry pokroić na kawałki o grubości ok 1,5cm. Maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w wiórkach kokosowych. Masło rozgrzać na patelni i smażyć kawałki banana z dwóch stron na rumiano. Najlepiej wszystkie za jednym razem. Jeżeli smażymy większą ilość bananów to warto dokładnie wyczyścić patelnię przed smażeniem kolejnej porcji. Podawać banany na ciepło. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy