Smażone czerwone pomidory

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczna warzywna przekąska. Idealna na lekki podwieczorek czy letnie oraz jesienne kolacje.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 średnie, twarde pomidory

    Ciasto:
    1 jajko
    75 g mąki pszennej
    100 ml mleka
    1/2 łyżeczki soli

    olej do smażenia

Smażone czerwone pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białka ubić sztywną pianę. Do żółtka dodać mleko, sól i mąkę, zmiksować na jednolite ciasto. Dodać pianę z białka, wymieszać łyżką.

    Pomidory pokroić na ok. 5-6 mm plastry. Każdy plaster obtaczać w cieście, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy