Smażone jabłka w cieście

0 (0 ocen)

Pyszne jabłka smażone w cieście. Szybkie i proste. Polecam!

Składniki:

  • ½ szkl. mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    ¼ szkl. mleka
    1 łyżka cukru pudru
    olej do smażenia
    2 jabłka
    1 jajko

Smażone jabłka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Dodać sól, jajko, mleko i cukier puder, wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką.
  • 2. Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić w okrągłe plastry. Korkiem od butelki wydrążyć środki z plastrów. Każdy plaster zamoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy